Sivut

torstai 10. marraskuuta 2011

Mä tässä mietin mitäs höpönlöpöä tänään kirjoittaisin, täytyy tällein takautuvasti kirjotella menneistä jotta tännekin tulis juttua. 

Tuossa alkusyksystä tuli sellainen päähänpisto että josko sitä kokeilis mitä jätkä on valjaista mieltä. Siihen mennessä ei ollu vielä mikään tuottanu ongelmaa, joten ajattelin pistää hieman pökköä pesään ja testata valjaita. 

Hetken se ihmetteli että mitäs se emäntä on taas keksinyt, mutta olan kohautuksella hetki oli ohitse. Reipas kaveri :) Annoin sitten rauhassa tutkiskella ja juoksuttelin hieman jotta tottui kiliseviin ja heiluviin osiin, mutta jätkä oli niinkuin olisi syntynyt valjaat selässä. 




Tais olla pari viikkoa tästä eteenpäin, päätin että testataan satulaa selkään. 
Jottei kellään mene hernemaissipaprikat nenään, niin kerrottakoon että kyseessä on todella kevyt yleissatula ja hevonen kantoi sitä noin 5-10min. Ja kun kyseessä on iso varsa, en koe että satulasta olisi ollut mitään haittaa. 
Ja kuten kuvasta näkyy, satula ei oikeastaan kiinnostanut ollenkaan vaan lähinnä maassa oleva pussi suojineen oli paaaaaljon kiinnostavampi. 
Kun satula oli noin easy juttu, ajattelin että voidaan kokeilla pientä estettä. Aiemmin olin hyppyyttänyt puomia ja varsa vaikutti tykkäävän touhusta joten rakensimme nyt sellaisen 30cm korkean "muurin" johon tuli pressu päälle. 


Juoksutin ensin hetken ja annoin käydä haistelemassa estettä, jonka jälkeen ohjasin laukassa esteelle. Jätkähän hyppäsi sen heti epäröimättä ja selvästi oli rinta rottingilla esteen jälkeen ;) Tämän jälkeen varsa hyppäsi esteen vielä itse muutaman kerran ja päätettiin harjoitus siihen. 


Kyseessähän on estesukuinen varsa ja hevosesta huomaa selvästi että tykkää hypätä. Tarhassakin on hyppinyt metrisiä kuusiaitoja, joten päädyin siihen tulokseen että tämä 30cm korkea "este" ei väitteistä huolimatta ole haitaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti